Nucli Antic

SMARTEST CONSULTANTS
Aug 14 2015

Nucli Antic de Piera, Portal d’en Romanyà i Plaça de Joan Orpí

NUCLI ANTIC DE PIERA, PORTAL D’EN ROMANYÀ I PLAÇA DE JOAN ORPÍ

Nucli Antic de PIera
Piera - Plaça de Joan Orpí - Nucli Antic de PIera -

El Nucli Antic de Piera conserva diversos elements del primer nucli o raval jussà, com la casa de la Volta, amb una gran arcada ogival que possiblement feia funcions de porta d’entrada a la vila. A partir del segle XIV la població es va desenvolupar al llarg del camí ral i aquest nucli conegut com Mercadal perquè aquí es realitzaven les activitats de mercat tots els dijous i a la Fira d’agost. Estava tancat per una banda pel portal d’en Selva, desaparegut, i, per l’altra, pel portal d’en Romanyà o d’en Golard. L’arcada, de grans dovelles data de principis del segle XIV i l’escut de Pedralbes que hi figura és del 1559. Al Mercadal cal mencionar també un espai on es troba l’arcada gòtica de la Barra de les Perdius, la plaça de Joan Orpí, personatge “pacificador” dels indis Cumanagots, i fundador de la Nova Tarragona i la Nova Barcelona a Veneçuela.

Piera - Portal del nucli antic - Nucli Antic de PIera
Piera - Portal del nucli antic -Nucli Antic de PIera
Piera - Portal d’en Romanyà - Nucli Antic de PIera
Curiositats del Nucli Antic de Piera
Possiblement l’escut de Pedralbes que trobem al portal d’en Romanyà fou col·locat després que el rei Carles I d’Espanya rebés als representants municipals de Piera, els quals van sol·licitar la independència del monestir; el monarca va dictar a favor del cenobi de Pedralbes i aquest va situar el seu escut heràldic en diversos llocs visibles.

Informació de: http://www.festacatalunya.cat/

Deixa una Resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.