Celler de Pep - Piera

Celler d'en Pep 045
Sep 21 2015

Museu d’eines del camp i pagesia “Celler de Pep”

Amb la finalitat de conservar i difondre el treball del camp i la vida i oficis de pagès, i deixar testimoni de l’estreta relació entre les persones, els animals i la terra, sempre present a la història del nostre poble.

El Celler de Pep es un magnífic espai dedicat al món de la pagesia i on hi podem trobar una gran i variada quantitat d’eines i estris recollits, i ara mostrats a tota persona interessada en un temps antic.

El Museu de Pep disposa d’un espai dedicat al vi, una altra al gra, un tercer a forja i finalment un espai anomenat la masia amb objectes domèstics.

Disposa de milers d’objectes, tots recol·lectats durant dècades per Josep Escayol, en mercats d’antiguitat o en centenàries cases de pagès, coses que li han regalat o venut perquè a Piera i rodalies és ben coneguda la seva afició, la de col·leccionar coses antigues; coses antigues de pagesos. Que les té aquí, al Celler del Pep, als generosos baixos d’una vella casa del casc antic del poble. Un museu. O una cosa així. Encara que ell digui que no.

Fa uns 25 anys que existeix el Celler d’en Pep, inicialment el seu propietari Josep Escayol compro el lloc on s’ubica el Museu per fer negoci  com a pàrquing, al final va acabar llogant-lo a un tercer i quan es va anar l’inquilí, va pensa, ¿perquè no guardo tots els trastos que tinc al garatge en aquest espai ?.

Josep no considera aquests espais com un museu ja que no té obert al públic periòdicament, ho considera una esposició privada que obre les portes a tot interessat en dates assenyalades com les festes de Piera. De fet és just davant del Celler de Pep on acaba el recorregut de les autoritats.

En el seu llibre de visites es trobes noms tan coneguts com: Puyol, Montilla, Mas…

Mireu-vos aquestes fotografies del Celler d’en Pep, fotos fetes per Pedro Sanchez Photography i valorar vosaltres mateixos, ¿ si és un museu o no?

Podreu visitar la seva pàgina web a: http://celler-de-pep.webnode.cat/

Deixa una Resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.