Ca l Americano

Ca l Americano
Oct 12 2015

Ca l’Americano

Tipus Edifici residencial
Període 1888-1910
Estil  Modernisme
Situació  Carrer Sant Bonifaci, 54
Categoria Element Arquitectònic
Altres noms Casa Casanoves
Municipi Piera (Anoia)
Utilització Botigues

Es coneix també com la casa Casonoves. Va ser construïda l’any 1912. Té una façana plenament modernista, amb un coronament força original, de perfil mixtilini. El parament cec imita un encoixinat de pedra i les obertures estan envoltades d’una ampla motllura.

Descripció

Casa entremitgeres, formada per semisoterrani, entresol, pis i golfes. És interessant pel treball ornamental d’estil modernista a la façana. Les obertures de l’entresol i el primer pis són decorades amb tema floral de parament llis que combina amb l’encoixinat dels murs. I, al porxo, una finestra que segueix l’eix de l’acabament de façana molt treballat a mode de greca. Sòcol de pedra a la planta baixa. Són notables també les baranes de ferro i la porta de fusta de l’entrada.

Deixa una Resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.